Komkommer per stuk
Herkomst: Nederland - Formaat: Middelgroot
De komkommer is een vrucht die in Nederland en België vooral rauw als salade wordt gegeten. De komkommer wordt meestal als salade gegeten, al dan niet geschild. Soms worden de zaadlijsten verwijderd. De komkommer kan worden geraspt of in dunne plakken gesneden. Komkommersalade wordt aangemaakt met olie, azijn, wat zout en peper. Eventueel kan ook fijngesneden ui worden toegevoegd of andere kruiden, zoals dille of peterselie.
Komkommers kunnen het beste worden bewaard bij een temperatuur van 10 °C tot 13 °C. Als ze in de koelkast worden bewaard, blijven ze minder lang goed. Dit komt doordat de organismen die er al in zitten beter gedijen op een lage temperatuur dan op kamertemperatuur en daarom de komkommer sneller bederven.
Variaties met komkommer:
- in salade met bolletjes meloen
- roerbakken met kerrie
- geraspt en vermengd met knoflook en Griekse yoghurt als dipsaus (tzatziki)
- in salade met tomaat, ei en garnalen
- op brood met kaas, groente- of sandwichspread