Aubergine per stuk
Herkomst: Spanje - Formaat: Groot *
De aubergine is een heerlijke vrucht die tot de groenten wordt gerekend. Met deze kleurrijke vruchtgroente kan eindeloos worden gevarieerd. Als men aan aubergines denkt, denkt men aan de Mediterrané/ Geerlijke gerechten, zoals moussaka. Ook van Nederlandse bodem zijn deze lekkere aubergines verkrijgbaar. De kwaliteit van de Nederlandse aubergine is altijd gegarandeerd. Haal de Mediterrané van de Hollandse bodem in huis en geniet onbezorgd!
Verwijder het kroontje en snij hem in plakjes of blokjes. Als je een aubergine gaat vullen, kun je het kroontje beter laten zitten voor de stevigheid. Aubergines hebben een korte bereidingstijd maar je kunt ze niet rauw eten! Dat komt omdat aubergines solanine bevatten, een natuurlijke gifstof die maag- en darmklachten kan veroorzaken. Dit is hetzelfde stofje dat ook in aardappelen zit. Al na 2 minuten blancheren is deze stof geheel verdwenen en kun je zorgeloos genieten van deze smaakvolle groente!
Tegenwoordig zijn de aubergines niet meer zo bitter. Vind je ze toch aan de bittere kant, kun je ze voor bereiding met zout bestrooien en een kwartiertje laten liggen. Spoel de zout daarna af.