Kers import per 250 gram
Herkomst: Spanje - Formaat: Middelgroot *
De kers is na de aardbei waarschijnlijk het meest geliefde zachtfruit. De kleur van de kersen kan variëren van geelrood tot donkerbruin. Technisch is het een steenvrucht.
Vanwege de enorme populariteit is er een scale aan rassen ontstaan de laatste jaren, welke in verschillende periodes oogstrijp zijn. Enkele bekende rassen zijn: Kordia, Castor, Burlat en Korvik. Aangezien de uiterlijke verschillen nauwelijks te onderscheiden zijn is het lastig deze allemaal specifiek te benoemen. Het bekendste ras en ook de meest geteelde, Kordia, kenmerkt zich door een stevige vrucht met een vlezige 'bite' en heerlijke smaak. Dit ras ik ook niet al te gevoelig voor barsten, door bijvoorbeeld veel regenval.
De Betuwe is sinds mensenheugenis bekend als de kersenstreek van Nederland. Wie kent niet de nostalgische beelden van prachtige bloeiende hoogstamboomgaarden of de foto’s van de plukkers die op lange ladders hun hoenderik vol plukken met overheerlijke Betuwse kersen?
De nostalgische hoogstamboomgaarden hebben plaats gemaakt voor moderne laagstam kersenboomgaarden. De ratels, knalapparaten en rammelende metalen bussen met kiezelstenen om de hongerige spreeuwen op afstand te houden zijn vervangen door netten.
In de tijd dat de Betuwse kersen rijpen, van half juni tot eind juli, is de Betuwe dan ook omgedoopt tot het ‘Kersen genietgebied’ van Nederland.
Dit kunt u gewoon beleven via NuFruit.nl ( al is het fietsen door deze regio in deze periode een lust voor het oog ).