Veldsla verpakt per 125 gram
Herkomst: Italië - Formaat: Normaal
Veldsla werd vroeger als onkruid beschouwd, als deze voorkwam in wintergraan. Tegenwoordig wordt het in eigen land als heerlijke groente geteeld. Juist omdat de blaadjes van de veldsla al zoveel (nootachtige) smaak van zichzelf hebben, is het niet nodig gerechten met veldsla te kruiden. Deze fijne groenten met zijn veelvormige blaadjes ligt nog niet zo heel lang in de schappen en schijnt steeds populairder te worden. Probeer het zelf eens en je snapt waarom.
Haal de worteltjes eraf, was de sla in ruim water en laat uitlekken. Daarna beslis je: zo de salade in of even blancheren voor bij een warm gerecht.
Wat kan ik met veldsla?
- je kunt veldsla warm eten in soepen en bij vlees, vis of gevogelte
- tevens uitstekend in voorgerechten en salades
- in stamppot met ananas
- ook leuk op een broodje met verse roomkaas en partjes sinaasappel