Kapucijners per 250 gram
Herkomst: Nederland - Formaat: Normaal
Kapucijners zijn klimplanten met paarse bloemen en blauwe peulen. Ze behoren officieel tot onze 'vergeten groentes'. De kapucijner wordt ook wel eens velderwt, schokkererwt of grauw erwt genoemd. Ze lijken dan ook een beetje op een kruising tussen een tuinboon en een doperwt.
Waar de (naam) kapucijner precies in beeld kwam is niet bekend. Over de geschiedenis van de kapucijners weten we erg weinig. Over het algemeen wordt aangenomen dat ze van oorsprong uit Europa komen en dat Nederland tot een van de eerste kapucijnertelers behoort. Nog steeds worden in Nederland, vooral in Zeeland, veel kapucijners verbouwd.
Ze zijn iets minder zoet dan een doperwt maar wel zacht van smaak en niet zo bitter als de tuinboon. Het doppen is even een werkje, maar het loont zich aangezien je kapucijners op veel verschillende manieren kunt gebruiken in gerechten. Maak er bijvoorbeeld een lekker groentepotje van in combinatie met wat uienringen, mosterd en hamblokjes.