Abrikoos verpakt per 500 gram
Herkomst: Frankrijk - Formaat: Middelgroot *
Abrikozen zijn populaire steenvruchten. Oorspronkelijk komen de abrikozen van Noordoost-China. Pas rond 70 v. Chr. is de vrucht over Europa verspreid. De abrikozen die we nu eten komen veelal uit Spanje, Italie en Turkijke.
Abrikozen zijn gezond om regelmatig te eten. Ze bevatten maar weinig calorien en zijn licht verteerbaar. In abrikozen zitten veel vezels. Deze dragen bij aan een gezond darmstelsel. Bij een tekort aan vezels kan men last krijgen van een trage stoelgang, aambeien of andere darmproblemen. Het regelmatig eten van abrikozen kan helpen dit te voorkomen.
Abrikozen zijn ook gezond doordat ze rijk zijn aan aan vitamine E. Per portie van honderd gram abrikozen zit er zo'n veertig procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E in. De vitamine E beschermt het lichaam tegen beschadegingen van vrije radicalen. Er is wetenschappelijk bewezen dat een hoge dosis vitamine E een flink aantal ziektes kan voorkomen.
Abrikozen bevatten naast de vitamine E ook veel provitamine A. Dit is een antioxidant die het lichaam beschermt tegen verschillende soorten kanker en bijdraagt aan een gezonde huid.
Voor het lichaam is het belangrijk dat het voldoende ijzer krijgt. De abrikoos bevat veel ijzer. Dit is belangrijk voor goed zuurstoftransport in het bloed.