Gemberwortel per circa 150 gram
Herkomst: China - Formaat: Normaal circa 150 gram
Verse gember is het gezondst maar gember vers en rauw eten is wat al te pittig. Gember is een waarlijk geneeskruid.
De meest belangrijke bouwstoffen van gember zijn gingerol, shogaol en zingiberene.
Deze stoffen hebben antioxidante eigenschappen die je lichaam helpen te beschermen tegen hart- en vaat ziekte en kanker.
Verder zitten er in gember ook allerlei vitamines, mineralen, water, eiwitten, koolhydraten en vezels.
De vitaminen die je in gember zult vinden zijn B1, B2, B6, en vitamine C.
De mineralen die je in gember zitten zijn natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink.
Om het voor dat doel te gebruiken kun je het beste een gemberthee zetten. Je kunt zelf een gemberthee maken door een redelijke hoeveelheid gember zeer klein te snijden of te raspen en vervolgens in een theepot te doen. Daarna zet je gewoon zwarte thee met een theezakje. Een andere manier is om de gember in je theeglas te doen en na een minuutje te roeren. Alle gember zakt dan naar de bodem. Gemberthee kan heel pittig zijn; dan moet je er gewoon meer water bij doen.
De overgebleven gember is niet meer zo scherp en zou je vervolgens kunnen gebruiken voor een salade.