White Beech (bundel) verpakt per 125 gram
Herkomst: Azië - Formaat: Verpakt per bundel van 125 gram
Hypsizygus tessellatus of Buna shimeji is een eetbare paddestoel inheems in Oost-Azië. Het wordt lokaal geteeld in gematigde klimaten in Europa, Noord-Amerika en Australië en vers verkocht in speciaalzaken. In de natuur, shimeji zijn kieuwen paddenstoelen die groeien op hout. Meestal wordt de paddestoel gevonden op beuken, vandaar de gemeenschappelijke naam, Beech Mushroom. Ze zijn vaak klein en dun in verschijning en populair in vele landen over de hele wereld.
De Shimeji moet worden gekookt, met een bittere smaak als rauw die volledig verdwijnt na het koken. De gekookte paddenstoel heeft een stevige, licht knapperige textuur en een nootachtige smaak. Voorbereiding maakt de paddenstoel makkelijker te verteren. Het wordt vaak gegeten met roergebakken voedsel met inbegrip van wild en vis. Het wordt gebruikt in soepen, stoofschotels en sauzen. Wanneer alleen voorbereid, kan Shimeji champignons worden gebakken als geheel, inclusief de stengel of steel (alleen het einde afgesneden), onder toepassing van een hogere temperatuur; of kunnen ze traag geroosterde op een lage temperatuur met een kleine hoeveelheid boter of bakolie. Shimeji wordt gebruikt in soepen, Nabe en Takikomi gohan.
Bewaaradvies: Koel / Koud