Kastanje Champignon per 250 gram
Herkomst: Nederland - Formaat: Normaal
Rechtstreeks betrokken via teler.
Kastanjechampignons hebben een licht nootachtige smaak. De smaak is wat voller dan die van een witte champignon. De kastanjechampignon laat bij braden weinig vocht los.
De kastanjechampignon is de lichtbruine variant van de witte champignon. Hij heeft een lichtbeige tot bruine hoed. Naast de witte champignon is het de meest geteelde eetbare paddenstoel in Nederland.
Champignons worden in Nederland bijna altijd in champignoncellen gekweekt, op een speciaal samengestelde voedingsbodem van onder andere paardenmest en dekaarde. De teelt in Nederland vindt voornamelijk plaats in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland.
Het hele kweekproces van de champignon duurt bij elkaar zo'n zes weken.
Nederland kent de grootste productie van champignons van de Europese Unie en is de derde champignonproducent ter wereld.
Bewaaradvies: Koel / Koud 3 dagen